Notícies

L’origen de la missatgeria

Tota empresa de missatgeria a Barcelona fa una activitat amb una llarga tradició. Els enviaments de missatgeria ja eren necessaris fa uns quants mil·lennis. Al capdavall, els governs de totes les èpoques han necessitat comunicar-se amb les ramificacions territorials i els particulars també volien saber les novetats dels seus éssers estimats. Voleu descobrir l’origen de la missatgeria? Aleshores, no deixis de llegir.

L’origen pot estar situat al voltant del 4000 aC. C. a Xina. En aquesta època, els anomenats ching pao recorrien els camins portant missatges i, amb el temps, acabarien portant comunicats oficials. D’altra banda, els egipcis comptaven ja cap al 2400 aC. C. amb un rudimentari sistema de correus perquè els decrets del faraó es difonguessin.

Les primeres postes tenen el seu origen a l’antiga Pèrsia, les quals van ser creades pel rei Ciro. Això ens ha estat transmès pels autors grecs Heròdot, el pare de la Història, i Xenofont. Passant als romans, aquests comptaven amb una mena de correu militar, res a veure amb qualsevol empresa de missatgeria a Barcelona moderna. Tot i això, en temps de l’emperador August, s’estén a totes les províncies romanes.

Va ser un intent per unificar el naixent imperi, August va ser el primer emperador, i facilitar les comunicacions, indispensable per a un bon govern. D’aquesta manera, els missatgers al principi recorrien els camins, però amb el temps van ser proveïts de cavalls. Així, sorgeixen els cursors, els viators i els veredarii, els quals estaven especialitzats en diferents feines. A més, es van arribar a disposar carruatges lleugers per a un millor transport.

Com has pogut veure, la missatgeria va sorgir ben aviat a la història humana i per raons d’estat. Des de Barny Missatgers us convidem a contactar-nos. Portarem els teus paquets allà on els necessitis, sempre en el menor temps possible, t’ho assegurem.